Пет срещи са проведени с ръководството на Александровска болница, каза на

...
Пет срещи са проведени с ръководството на Александровска болница, каза на
Коментари Харесай

Асен Меджидиев сменя шефа на Александровска

Пет срещи са извършени с управлението на Александровска болница, каза на конференция служебният министър на здравеопазването Асен Меджидиев, откакто през вчерашния ден Министерство на здравеопазването упрекна управлението на лечебното заведение за увеличение на просрочените отговорности, а преди към час изпълнителният шеф на УМБАЛ " Александрвоска " доктор Атанас Атанасов опроверга изказванията и изрази подозрения за обявяване на погрешни данни " за да се създадат някакви внушения ".

Той разясни, че схванал, че АДФИ е дала 10 публични поръчки на болничното заведение. Това ме озадачи и изпратих одит в здравното заведение, уточни той. Министърът сподели директория с вътрешния одит - който е от 30 юли 2021 година до 31 август 2022 година, и сочи над 23 млн.лв. отговорности единствено за този интервал. Меджидиев дефинира " днешното говорене на управлението на болничното заведение като политическо ".

Не ви ли звучи смешно - " Натрупах единствено 9 млн.лв. - попита риторично Меджидиев във връзка думите на шефа.

Днес е взето решение от Министерство на здравеопазването и се сменя управлението, като се назначава проф. Атанас Йонков, който е началник на Отдел " Хирургия " в Медицински университет и работи в 1-ва хирургия на Александровска болница.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР